Mezoterapia – biorevitalizarea si hidratatarea cutanata

O piele frumoasă și mereu tânără este o piele suplă, întinsă, strălucitoare și tonică. Pentru a avea un ten proaspăt, pe lângă o îngrijire zilnică atentă, prin aplicare de serumuri hidratante și nutritive , avem nevoie de infuzii periodice de vitamine, minerale, antioxidanți și acid hialuronic, care să reîmprospăteze instantaneu tenul și să lupte împotriva îmbătrânirii premature.

Ce este MEZOTERAPIA (BIOREVITALIZAREA)?

MEZOTERAPIA este o procedură de reîntinerire facială minim invazivă, care presupune injectarea la nivelul mezodermului de catre mediul ederamtolog-estetician a unor cocktail-uri de vitamine, minerale, antioxidanți în baza de acid hiauronic. Metoda de administrare poate fi prin microinjecții nedureroase în piele sau prin utilizarea unui dispozitiv de tip roller care facilitează pătrunderea substanțelor la nivel cutanat.

Câte ședințe sunt necesare? Cum decurge procedura?

O sedinta de mezoterapie dureaza aproximativ 30 minute. Medicul estetician evalueaza zonele, le dezinfecteaza, in cantitati mici, substanta. Înainte de tratament cu 30 minunte se aplică o cremă anestezică pentru înlăturarea completă a disconfortului. Procedura este resimtita de catre pacient ca fine intepaturi. Zona injectata poate fi usor dureroasa si inrosita 2-3 zile postinjectare, se poate invineti dar nu va impiedica activitatile obisnuite ale zilei. Este recomandat sa evitati temperaturile extreme si masajul zonei.Imediat după administrarea substanțelor pielea este roșie și ușor umflată

      Tratamentul presupune efectuarea unui numar de 3-5 sedinte, la interval de 2-3 saptamani iar rezultatele sunt vizibile rapid.

    Rezulatele se observă din ziua următoare tratamentului, pielea devine mai plină, mult mai fermă și strălucitoare. Pacientul trebuie să respecte instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea după tratament pentru a beneficia de rezultate și pentru a evita posibile complicații.

Cât persistă rezultatele?

Efectele vizuale și senzoriale ale acestui tratament de reîmprospătare durează până la 6 luni după ultima ședință, iar apoi este necesară câte o ședință de întreținere la 3-6 luni. Avantajele pe termen lung pentru piele sunt reprezentate de combaterea stresului oxidativ, densifierea rețelei de colagen și elastină, prin stimularea generată de acidul hialuronic, dar și de o capaciate mai mare de reținere a apei.

Biorevitalizarea nu se adresează numai feței, previne și tratează eficient și tegumentul afectat de pe gât, decolteu si mâini, zone expuse frecvent la ultraviolete, spălat excesiv și factori nocivi, cum ar fi poluarea.

Mezoterapia faciala estompeaza ridurilor fine, hidrateaza tenul si ii reda tonusul, stimuland, in acelasi timp, microcirculatia si productia de elastina si colagen, efectul final fiind rejuvenarea si biorevitalizarea tenului. Este recomandata, de asemenea, in tratamentul pielii uscate, deshidratate, mature, cearcanelor, porilor mariti, fotoimbatranirii cutanate.

Mezoterapia impotriva caderii parului actioneaza, in urma injectarii substantei la nivelul scalpului, prin vasodilatatie, la nivelul foliculilor pilosi care hranesc firul de par, astfel stimulandu-se cresterea acestuia.

Mezoterapia impotriva celulitei este recomandata pentru reducerea aspectului pielii, in zonele cu tesut adipos in exces (aspect de coaja de portocala, celulita de pe fese, coapse, abdomen).