Acidul hialuronic este o substanta proprie organismului uman. Acidul hialuronic (filler-ul)  injectabil este obtinut in laborator, este biodegradabil si se prezinta sub forma de gel clar, transparent. Tehnologiile avansate din ultimii ani au dus la obtinerea unor produse injectabile foarte pure, elastice, modelabile, cu aspect natural care redau pielii un aspect tanar, luminos si tonic.

Refacerea volumului cu ajutorul fillerelor (acidului hialuronic cross-lincat) permite corectarea in mod natural si discret a aspectului facial , cu reconturarea naturala a liniilor modificate datorita inaintarii in varsta sau a prezentei anumitor asimetrii faciale.

Odata cu inaintarea in varsta , fibrele de colagen se degradeaza, tesuturile isi pierd elasticitatea si nivelul optim de hidratare, stratul adipos se atrofiaza, oasele fetei se micsoreaza si sufera procesul de retractie,  ligamentele de retentie se alungesc si nu mai sustin compartimentele faciale, astfel ca apare aspectul de piele laxa, cazuta, lipsita de tonus si stralucire. Apar liniile statice, pierderea de volum si santurile adanci intre compartimentele musculare precum si ridurile de expresie prin contractia repetata si sustinuta a muschilor mimicii.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul duc la aparitia ridurilor. Pielea isi pierde din grasimi si prin urmare are mai putin volum si este mai putin neteda si isi pierde si culoarea tinereasca si stralucirea.

Pe langa toate acestea, si forta de gravitatie actioneaza tragand de piele si determinand lasarea acesteia.

Gama TEOXANE/ JUVEDERM/ RESTYLANE – Reprezinta ultima generatie de substante de umplere dermica,subdermica si periostala pe baza de acid hialuronic. Nu numai ca umple ridurile dar si inlocuieste ceea ce pielea a pierdut cu trecerea timpului.

Juvederm ,TEOXANE, RESTYLANE sunt fillere injectabile, un gel , care patrunde cu usurinta in piele si reface instantaneu volumul pielii, netezeste ridurile si cutele faciale, redandu-i pielii naturaletea.

Recomandate pentru tratamentul ridurilor orizontale – cauzate de incruntare, glabelare, periorale, „ marionetei ”, cutelor nazolabiale, volumizarea pometilor, comisurilor orale, dar si pentru definirea si volumizarea buzelor.

Cat timp dureaza tratamentul si efectele obtinute?

Tratamentul este simplu si rapid efectul fiind vizibil instantaneu. Nu este necesara testarea prealabila.

In general tratamentul dureaza 30 minute dar depinde de corectia pe care o doriti.. Dupa injectare, poate sa apara o usoara inrosire, umflare sau invinetire in zona injectata. Este recomandat sa evitati Aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii cu cateva zile inainte de procedura pentru a reduce riscul de invinetire si sangerare a locului injectat

Rezultatele obtinute sunt indelungate dar nu permanente. Durata efectului are variatii individuale si depinde de multi factori (varsta, tipul de piele, locul injectarii, stilul de viata, activitatea musculara, tehnica folosita).

In general, aspectul se mentine aproximativ 1-2 ani pentru riduri/linii si 6 luni – 1 an pentru buze.